Οργάνωση και Λειτουργία Δομών» Υποέργο 1 της Πράξης « Δημιουργία δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» (MIS 5131180)

Κωδικός Έργου :

80698

MIS :

5131180

Πληροφορίες Έργου

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

«Πελοπόννησος» 2014-2020

Χρηματοδότηση

Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Προυπολογισμός

2.987.896,90€

Διάρκεια

Ιστοσελίδα

Λογότυπο Έργου

Αφίσα Έργου

Περιγραφή Έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου δίκτυο δομών ανάδειξης και υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης και της Καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την υλοποίηση του παρόντος έργου στοχεύεται η καλλιέργεια της καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και η ευρύτερη ενημέρωση και εξοικείωση του τοπικού οικοσυστήματος με γενικότερα θέματα επιχειρηματικότητας, με έμφαση σε καινοτόμες ιδέες που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι δομές δραστηριοποιούνται στην Τρίπολη, Κόρινθο, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη, που αφενός παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον και αφετέρου συνδέονται με τις περιοχές δραστηριοποίησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι ομάδες που συμμετέχουν στις δράσεις των δομών λαμβάνουν ειδικά διαμορφωμένες υπηρεσίες, οι οποίες στοχεύουν στην κάλυψη των πραγματικών τους αναγκών, με σκοπό την ανάπτυξη τόσο των ίδιων των επιχειρηματικών σχημάτων, όσο και των επιχειρηματικών τους ιδεών. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες διακρίνονται σε τρία επίπεδα: • Επίπεδο Α: Ενεργοποίηση ομάδων για την ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου (αξιοποίηση υποδομών, οργάνωση εκδηλώσεων καλλιέργειας καινοτομίας και υποστήριξης ωφελούμενων, διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης κοινού) • Επίπεδο Β: Δράσεις επιχειρηματικής υποστήριξης (διαγνωστική επιχειρηματικών σχημάτων, υπηρεσίες mentoring – coaching, νομική, διοικητική, λογιστική υποστήριξη) • Επίπεδο Γ: Προηγμένες δράσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης (εργαστήρια ειδικού εξοπλισμού, επιχειρηματικές αποστολές, πολυσυνέδριο καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας)

Οφέλη Έργου

• Ενίσχυση επιχειρησιακής δυνατότητας των εμπλεκόμενων φορέων του δημοσίου και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς μεταφέρεται σχετική τεχνογνωσία για τη διαχείριση έργων και τη διαχείριση καινοτομίας. • Συνάρθρωση τόσο του θεωρητικού πλαισίου, όσο και της υφιστάμενης κατάστασης αιχμής (state of the art) σε θέματα λειτουργίας δομών καινοτομίας. • Εξέλιξη σε ένα χώρο έμπνευσης και συνεργασίας δύο αξόνων: α) του ακαδημαϊκού – ερευνητικού, και β) του ευρύτερου επιχειρηματικού, δημιουργώντας ένα ισχυρό brand name αναφοράς στο τοπικό οικοσύστημα.

Αποτελέσματα Έργου

Μετάβαση στο περιεχόμενο